Grindmotorer


Unna dig bekvämlighet

Med en grindmotor slipper du stiga ur bilen för att öppna grinden.

Du kan bekvämt sitta kvar i bilen, trycka på din fjärrkontroll eller app/telefonstyrning och se på när grinden öppnas. (läs mer om Grindstyrning)

 

Vi har ett brett utbud av grindöppnare
Vi vet vad som krävs av en grindöppnare för att den ska fungera och alltid ge högsta möjliga säkerhet i vårt varierande och tuffa klimat. Vissa grindöppnare som säljs i Sverige är ej anpassade för det svenska klimatet utan avsedda för varmare klimat i södra Europa vilket resulterar i en osäker grindöppnare. Väljer du en grindöppnare i vårt sortiment garanterar vi dig att du blir nöjd. I vårt sortiment finner du grindöppnare för både slaggrindar och skjutgrindar.

Motorer för olika förutsättningar
Vi har motorer anpassade för användning för granit, sten, betong, trä och stålstolpar. Vi har även motorer som kan monteras på insidan av grinden, men gör så att grinden kan öppnas utåt. (motorerna behöver alltså inte sitta på samma sida som grinden ska öppnas)

 Säker öppning
Alla våra motorer har inbyggt klämskydd i sig, vilket gör att skulle grinden slå/gå i något på vägen så stannar grinden. Men för en ännu säkrare öppning så monterar och installerar vi alltid till fotoceller, vilket ser till att grinden känner av en aktivitet/rörelse mellan grindens position, t.e.x barn, cykel, bilar m.m detta så att inte grinden stängs om något är i vägen. Vi hjälper till med installationer på befintliga och nya grindar om så önskas.

 

Det finns mycket att tänka på för val av rätt grindmotor till just din grind:

  • Vilken typ av grind ska grindöppnaren monteras på? Slaggrind eller skjutgrind?
  • Ska motorerna sitta nedtill eller upptill eller ska de inte synas alls?
  • Hur grova är stolparna? Om stolpens mått
  • Grindens konstruktion har ofta större betydelse än vikten, en tät grind blir ett stort vindfång som kräver mycket kraft för att kunna manövreras. Det är sällan en grind väger över 200 kg.
  • Hur ska grinden manövreras? manuellt, fjärrkontroll, tidur är några alternativ.

Kontakta våra experter så hjälper vi dig utifrån dina önskemål för att ta fram rätt sorts grindmotor som passar just för ditt hem.